loading..

hmmmm..

Your browser seems to be quite old. Please consider updating your browser to enjoy this site.

Help mee en steun de wet 'zorgplicht kinderarbeid'!

De Eerste Kamer stemt op 19 december 2017 over de wet 'zorgplicht kinderarbeid'.      
Jouw stem is belangrijk! Want, terwijl De Tweede Kamer deze wet al heeft aangenomen, is het nu hoogst onzeker of de wet door De Eerste Kamer komt. Waarom dan..? Lees verder of steun de petitie direct:

chocofans gingen je al voor

0
Tony's en de raad van Kinderen naar de Eerste Kamer!

Wil je in Nederland producten kopen zonder kinderarbeid? Steun dan de wet 'zorgplicht kinderarbeid'.
Het is niet normaal dat kinderarbeid nog zoveel voorkomt. De norm voor alle producten en diensten op de Nederlandse markt moet zijn: 100% kinderarbeidvrij. In de Sustainable Development Goals van de VN heeft Nederland afgesproken dat 'r in 2025 een einde moet zijn gekomen aan alle vormen van kinderarbeid in de wereld. Werk aan de winkel, dus.

Enneh.. waarom is die onzekerheid er bij De Eerste Kamer?      
De Eerste Kamer vraagt zich af ‘of de wet het bedrijfsleven niet te veel belast’ en 'of we kinderarbeid niet via zelfregulering moeten oplossen'. Nee! Vinden wij. Deze wet vraagt niets onmogelijks van bedrijven. Bedrijven moeten verklaren dat zij ‘t nodige doen om kinderarbeid te voorkomen, onderzoek doen naar risico’s op kinderarbeid in hun ketens en deze naar vermogen aanpakken. Alleen met een wet gaat de norm omhoog en wordt kinderarbeid serieus aangepakt.

#samengaathetsneller                                                                                                                 
Niet alleen Tony’s Chocolonely vindt dat er een wet tegen kinderarbeid moet komen. Tweeënveertig bedrijven en organisaties, waaronder Verkade, Barry Callebaut, Cargill Cocoa & Chocolate, Nestlé Nederland, Rabobank, ASN bank, Aegon Nederland, asr Nederland, G-Star RAW, Marcel Wanders Studio, Rabobank, Nova Media, Bavaria, Heineken, Brouwerij De Prael, Fairphone, Fair Trade Original, PLUS Retail, Triodos Bank, Moyee Coffee, Keune Hair Cosmetics, Koninklijke Auping, Max Havelaar, Social Enterprise NL, Heineken, Van Lanschot Kempen, Verstegen Spices & Sauces, Wessanen, ACTIAM, Arte Natuursteenbewerking en nog 12 bedrijven hebben op initiatief van Tony’s Chocolonely een brief naar de Eerste Kamer gestuurd. Hier kun je de brief lezen en zien welke bedrijven allemaal ondertekenden.

Steun jij ook de wet tegen kinderarbeid? Op 12 december 2017 brachten we jouw stem persoonlijk naar De Eerste Kamer, samen met de Raad van Kinderen van UNICEF. Nu is 't afwachten op 19 december, dan wordt er gestemd..

play!

Eat your heart out with 20% off our ValenTony bar with code: SWEETSTUFF. Sale ends on VDay, so fill your basket now!

0

whoops

Something went really wrong. We will try to fix this as soon as possible!

continue

sorry

je hebt een limited in je mandje zitten, daar kun je geen normaal product bij doen.

zullen we de inhoud van je tassie vervangen voor de limiteds?

nee yes, excellen

ok, what would you like to do with this wrapper

edit duplicate and edit

oké, wat wil je doen met deze gift card

aanpassen uuhm, ik wil een helemaal nieuwe maken

Unknown message

voorkant

achterkant

Wat voor Tony’s tekst wil je erop?

Je hoeft alleen nog maar je eigen naam en van de gelukkige ontvanger in te vullen. De rest hebben wij al voor je gedaan (sweet!).

0/0 used characters
voeg toe