loading..

hmmmm..

Your browser seems to be quite old. Please consider updating your browser to use this site.

Chocolonely Foundation

Tony’s Chocolonely wil op de eerste plaats impact maken met de BV. Vanuit hier maken en verkopen wij tenslotte onze chocolade en we zijn van mening dat alles hierbinnen verantwoordelijkheid is van de BV.

Oneerlijk handelen en schade deels compenseren met een foundation lost geen grondoorzaken op. Helaas zien we dit nog te veel in de industrie, waardoor structurele oplossingen vaak uitblijven.

We're responsible for our product from farmer to consumer and from bean to bar.

hoe dat werkt?
Vanuit Tony’s zorgen we voor 'n eerlijke cacaoprijs voor de boeren, maar de Chocolonely Foundation helpt bijvoorbeeld met kleine sociale leningen voor schoolgeld. Het geld wat met de najaarsoogst verdiend wordt, wordt tenslotte ook pas in het najaar betaald. Hier ontstaat dus een risico dat de boeren in september niet genoeg geld hebben om het schoolgeld voor hun kinderen te betalen. Dit is waar de Chocolonely Foundation bij helpt. Zo zorgen we voor stabielere boerencommunities met minimale risico’s.
wat financiert de Foundation? 
Tony’s Chocolonely reserveert jaarlijks 1% van de netto-omzet voor activiteiten van de Chocolonely Foundation. Hiermee financiert de Chocolonely Foundation activiteiten binnen de volgende drie pijlers:
  • Creëren van de basisvoorwaarden waaronder slavernij uitgebannen kan worden; 
  • Stimuleren van consumentenbewustwording; 
  • Andere relevante spelers (bedrijven, politiek en overheden) aanzetten tot actie

projecten van de Chocolonely Foundation


Naast de lopende projecten, zoals ’t opvanghuis voor kinderen die op cacaoplantages werkten in Burkina Faso, en een educatieproject om onderwijs in verschillende cacaogemeenschappen in Ghana te verbeteren, zijn er nieuwe projecten gestart.

In Ivoorkust is ’n studiefonds opgericht, waardoor afgelopen jaar ruim 900 kinderen naar school konden. We kijken of we dit fonds kunnen uitbreiden.

De Foundation heeft extra belangstelling voor innovatieve projecten en gaat activiteiten waarvan de uitkomsten moeilijker meetbaar zijn niet uit de weg.

Zo werken we de komende twee jaar samen met 100weeks.nl, waarbij we twee jaar lang een onvoorwaardelijk cashprogramma aan vrouwen aanbieden. Bewezen is dat deze programma’s een verantwoordelijke en innovatieve manier zijn om communities te versterken. Niemand weet tenslotte beter wat er nodig is, dan degene die in de communities wonen.

Heb je nou ook 'n goed idee voor een project, wil je een bepaald project steunen, wil je meer weten over een specifiek project of wil je meer weten over de Foundation zelf? Kom in actie en mail! Dat kan naar info@chocolonelyfoundation.org

onderzoek naar lokale inzichten in slavernij en kinderarbeid onderzoek naar lokale inzichten in slavernij en kinderarbeid
onderzoek naar lokale inzichten in slavernij en kinderarbeid
opvang en re-integratie van slachtoffers van kinderhandel en slavernij opvang en re-integratie van slachtoffers van kinderhandel en slavernij
opvang en re-integratie van slachtoffers van kinderhandel en slavernij
roterend schoolfonds voor kinderen van boeren roterend schoolfonds voor kinderen van boeren
roterend schoolfonds voor kinderen van boeren

Due to the hot weather, any orders placed won't be dispatched until further notice.
We want your delicious choco to arrive in tip-top condition and not liquid form!

0